09.02.2024, 08:29

Сєвєродонецьк та Рубіжне у "списку очікування"?: Starlink відзначений доступним на частині Луганщини

старлинк

Американська компанія SpaceX позначила деякі тимчасово окуповані населені пункти України як такі, що мають доступ до покриття супутникового Інтернету Starlink.

Зокрема, на карті з сайту Starlink Сєвєродонецьк, Новоайдар, Старобільськ та інші населені пункти Луганської області позначені як "список очікування", передає Час Пік з посиланням на регіональні Telegram-канали.

Так само, як і Сєвєродонецьк або Старобільськ позначено всю територію України. Разом з тим, у низці захоплених населених пунктів Луганщини доступу немає. Немає доступу до Starlink, наприклад, у Луганську.

На спробу замовити Starlink у Сєвєродонецьку та Рубіжному сайт пропонує стандартний тариф та вартість обладнання. Якщо намагатись замовити у Луганську, сайт повідомляє про недоступність у цьому регіоні. Крим, окупована частина Донецької області не "світяться" як такі, що мають доступ. Доступу немає й у РФ.

"Доступ до сервісу на окупованій території означає, що Інтернет зможе використовувати російська армія", - зазначають у мережі.

Читайте також: У Лисичанську та Сєвєродонецьку так їли? Як приготувати відому страву Луганщини з "секретним" інгредієнтом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк