16.02.2024, 20:26

У Луганську окупанти відкривають центр військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання "Воїн"

​​​​​​​В Луганске оккупанты открывают центр военно-спортивной подготовки и патриотического воспитания "Воин"

В окупованому Луганську відкриють філію Центру військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді "Воїн".

Російські окупанти продовжують "зомбувати" молодь на захопленій території Луганської області. "Промивають мізки" дітям у дитсадках, школах, вузах та у спеціально створених патріотичних об'єднаннях, повідомляє Час Пік.

На Луганщині вже створюють трудові загони підлітків та студентів, патріотичний рух "Орлята Росії" охоплює все більше маленьких мешканців окупованого Донбасу, а невдовзі в "ЛНР" відкриють кадетський корпус для дівчат.

У травні 2024 року в Луганську планують відкрити філію Центру військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді "Воїн" на базі Луганського коледжу автосервісу.

Як повідомляють підконтрольні окупантам ЗМІ, у п'ятиповерховому корпусі колишнього студентського гуртожитку розташовуватимуться навчальні аудиторії, гуртожиток для іногородніх курсантів, бібліотека та музей. Одночасно у центрі "Воїн" навчатимуться до 60 курсантів, зокрема дівчата.

Як заявив т.зв. "міністр освіти та науки ЛНР" Іван Кусов, у центрі навчатимуть управлінню безпілотними літальними апаратами, робототехніці та кібер-технологіям.

Регіональні філії центру до травня 2023 відкрилися вже у 12 суб'єктах РФ. Зазначається, що в них досвідчені інструктори навчають молодь, починаючи з 14 років, за вісьмома військово-прикладними напрямками.

Тепер окупанти планують ростити "воїнів" також із дітей на захоплених територіях України...

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк