20.02.2024, 19:56

Окупанти розстріляли трьох українських військовополонених поблизу Роботиного 

росія

Російські терористи розстріляли полонених українських військових поблизу Роботиного Запорізької області. За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Відео з безпілотника 20 лютого опублікував Telegram-канал ]]>Deep State]]>, передає Час Пік. 

"За даними суміжних підрозділів, 18 лютого кацапи наступали на село з півдня й захопили частину великого опорного пункту, де залишилося троє бійців 3-ї бригади оперативного призначення "Спартан". Противник, учергове нехтуючи правилами та звичаями війни, узявши в полон, розстріляв наших бійців", – йдеться у повідомленні.

Сама бригада поки що ніяк не коментувала ролик.

Запорізька обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу окупантами українських військовополонених поблизу Роботиного на Запоріжжі.

"20 лютого в Інтернеті було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії РФ трьох українських захисників, взятих у полон. Подія відбулася 18 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області. Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин", - наголосили у відомстві.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Читайте також: Загарбники вивозять знищену техніку з Авдіївки - відео, фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк