22.02.2024, 13:39

Окупанти "націоналізовують" житло українців на ТОТ: у квартири вселяють військових та "понаїхавшіх"

Оккупанты "национализируют" жилье украинцев на ВОТ

На тимчасово окупованих територіях російські окупанти продовжують забирати нерухомість у місцевих жителів. Втратити квартиру можуть навіть ті, хто вже одержав російський паспорт.

На окупованих територіях України представники окупаційних адміністрацій разом із російськими військовими проводять рейди з метою виявити житло для подальшої "націоналізації". Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Житло, що потрапило до "чорного списку", згодом передається російським військовим або "понаїхавшім" з РФ.

Як зазначили в ЦНС, окупанти відбирають житло навіть у тих, хто прийняв "руський мир" і вже отримав російський паспорт. Залишивши на якийсь час житло пустувати, місцеві жителі ризикують втратити його назавжди.

"Ті будинки та квартири, які надовго залишені місцевими – окупанти вносять у списки під "націоналізацію". Помешкання відбирають без жодного інформування власників. І немає різниці, чи людина покинула дім та виїхала на підконтрольну Києву територію, за кордон чи навіть на територію РФ. 

Повідомляється, що фіксуються випадки відбирання житла у мешканців, яким вручили російський паспорт. надалі квартири пропонуються в передачу російським військовим або представника окупаційних адміністрацій, які готові оселитися на ТОТ України. Що фактично є продовженням геноцидної практики росіян щодо зміни етнічного складу населення на території України", – повідомили у ЦНС.

Подібні повідомлення надходять від мешканців з різних окупованих регіонів. Як повідомляє Telegram-канал "]]>Бердянськ 24]]>", окупанти опечатують квартири у Бердянську. Місцеві жителі все частіше стали помічати на дверях папірці з печатками Міноборони РФ та вимогою з'явитися до "мерії".

"Побачила таке на дверях квартири в сусідньому під'їзді. Я не знаю: живе там хто чи ні зараз. Але ця бумажка дуже сильно лякає. Лякає всіх. І так розмов про виселення та передачу квартир російським солдатам вистачає, а тут таке. Ми ж розуміємо, що захисту немає. Сподіватись на порядність росіян не приходиться", - написала місцева мешканка в анонімний телеграм-бот.

Надходять подібні повідомлення й з окупованої Луганщини. Як повідомляють жителі Рубіжного, після встановлення нових дверей у квартирах ключі можуть отримати лише особисто власники житла після пред'явлення усіх документів на квартиру. Більшість жителів виїхала перед окупацією міста, та й у багатьох рубіжан, що залишилися у місті, документи не збереглися через обстріли, руйнування, пожежі, потопи... От і виходить, що місто заповнюють "понаїхавшіми"...

Читайте також: Пенсіонерам-ВПО з Луганщини можуть "заморозити" пенсії після 31 березня: що зробити, щоб не залишитися без виплат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк