03.03.2024, 11:58

"Пофіг, що вони комусь належать": У Лисичанську та Сєвєродонецьку продовжують "віджимати" квартири

В Лисичанске и Северодонецке продолжают "отжимать" квартиры / Иллюстративное фото

Все частіше окупаційні адміністрації Лисичанська та Сєвєродонецька публікують списки квартир, що потрапили до "маневрового фонду житла". Усі добре розуміють, що буде з квартирами, які опинилися у "чорному списку".

Мешканців міст "трикутника" на Луганщині, які сподіваються повернутися до рідного міста, дуже хвилює питання "віджиму" квартир. А нові "господарі", які вселилися у чуже житло, дуже переймаються тим, що їм доведеться віддати квартири справжнім власникам, повідомляє Час Пік.

Обговорення на цю тему дуже часто можна зустріти у місцевих пабликах, де одні запитують поради, інші розповідають, як можна "порішати" ці питання.

Одних хвилює те, що вони можуть залишитися без квартири, інші обурюються, що на їхню нерухомість хтось поклав око, третім не подобається, що треба їхати до прифронтового міста для "відвоювання" квартири.

З повідомлень стає зрозуміло, що муніципальне житло однозначно заберуть, якщо господарі виїхали з Лисичанська та Сєвєродонецька. Але й приватизація не рятує квартиру від "віджиму". Якщо такі квартири комусь сподобалися, їх внесуть у т.зв. "маневрений фонд житла". Як зазначив один із місцевих мешканців, "пофіг, що вони комусь належать... Все вирішується на місці".

Дехто стверджує, що квартиру можна відвоювати, приїхавши до міста та надавши оригінали документів на нерухомість. Однак до окупованого міста не поїдуть переселенці, які живуть на підконтрольній Києву території. Та й лисичани і сєвєродончани, які живуть у РФ, не поспішають приїжджати до прифронтового міста.

Багатьох хвилює те, що заселившись у чужу квартиру, їм пізніше доведеться розбиратися зі справжніми господарями й навіть є ризик позбутися квартири. Їх заспокоюють, пояснюючи, що вони можуть "законно" жити у чужій квартирі 3 роки, а потім можуть стати "законними" власниками житла. "Почекуни" впевнені, що українці не поїдуть до окупованого міста, оскільки з ними, НЕ громадянами РФ, там ніхто не розмовлятиме: "За все своє майно можна забути...".

Кого вселяють у "віджаті" квартири у Лисичанську та Сєвєродонецьку, теж давно відомо. Місцеві жителі продовжують жити у своїх постраждалих квартирах, часто не маючи світла, води та опалення. А у вцілілі квартири заселяють російських вояк, будівельників та колаборантів, завезених з інших окупованих регіонів...

Лисичанск, новости Лисичанск, новости

Лисичанск, новости

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк