08.05.2024, 08:13

"Бавовна" у Луганську: Окупанти заявили про удар по нафтобазі ракетами ATACMS

"Бавовна" в Луганске

В окупованому Луганську пізно ввечері 7 травня лунали вибухи та почалася сильна пожежа. Окупаційна влада заявила про обстріл нафтобази.

В окупованому Луганську в ніч проти 8 травня пролунали сильні вибухи. Гауляйтер т.зв. "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що ЗСУ завдали удару "по мирному Луганську", внаслідок чого почалася пожежа на нафтобазі, повідомляє Час Пік.

За словами Пасічника, удар по нафтобазі ймовірно було здійснено ракетами західного зразка ATACMS. Внаслідок удару пошкоджено лінії електропередачі, будинки в районі нафтобази частково знеструмлені. Горить газопровід високого тиску.

"За попередніми даними, постраждало п'ять робітників нафтобази, їх госпіталізовано...

У гасінні пожежі задіяно всі луганські підрозділи МНС. Їхнє головне завдання зараз – не допустити поширення вогню...", - написав Пасічник у Telegram.

Як повідомила міністр охорони здоров'я т.зв. "ЛНР" Наталія Пащенко, постраждалі внаслідок обстрілу нафтобази були госпіталізовані з мінно-вибуховими травмами. Наразі вони перебувають у лікарні у стані середнього ступеня тяжкості.

"Бавовна" в Луганске "Бавовна" в Луганске

Читайте також: Багато хто не доживе до "світлого майбутнього": про якість медицини в окупованому Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк