18.05.2024, 09:57

На окупованій Луганщині російські "власники" шахт розпочали скорочення персоналу: грошей не обіцяють

шахта "Белореченская"

На окупованій Луганщині російські "визволителі" продовжують добивати вугільну промисловість. З працюючими шахтарями, яких ще не встигли "могилізувати", розправляються швидко - їх просто скорочують без виплат.

На захоплених росіянами територіях Луганської та Донецької областей вугільна промисловість знаходиться на межі повного знищення. Зі 114 шахт окупанти вирішили залишити лише 15, решту визнали "нерентабельними", повідомляє Час Пік.

Багато вугледобувних підприємств зупинилися через багатомільйонні борги за електропостачання. До того ж, сьогодні на нечисленних діючих шахтах Донбасу, що залишилися, банально немає кому працювати. Шахтарів мобілізували й відправили на фронт, використовуючи у "м'ясних штурмах".

Як зазначили у ЛОВА, згідно з рішенням т.зв. "Уряду ЛНР", шахти продаються за безцінь та без проведення торгів. А далі росіяни їх просто знищують. Наприклад, на двох вугледобувних підприємствах Довжанська демонтують обладнання та вивозять до РФ. Це шахти "Червоний партизан" та "Довжанська капітальна".

Нагадаємо, у січні 2024 року ЛОВА повідомляла, що було підписано перший договір на оренду вугільних шахт та обладнання.

"Йдеться про оренду майна шахти "Білореченська", гірничо-збагачувальної фабрики, а також виробничого підрозділу "Краснодонське вантажно-транспортне управління".

Це достатньо розвинутий шахтний комплекс, який не потребує значних інвестицій, як, до прикладу, багато інших окупованих у 2014 році шахт. Вибір зрозумілий. Тим більше, на придбання грошей витрачати непотрібно було", - йдеться у повідомленні.

Гірникам обіцяли "райське життя", модернізацію, великі зарплати. Минуло лише три місяці й нові господарі викидають шахтарів на вулицю без зарплат та виплат.

"На шахті "Білоріченська" чергову обіцянку не виконав російський інвестор. Отримавши підприємство від так званої «лнр» за відсутності конкурентів, новий господар одразу став позбавлятися невтішного спадку. Почав зі скорочення штату. Гірників та інженерний персонал залишили без роботи, але належні кошти, які виплачують при звільненні, і заробітну плату за останні місяці їм не нарахували", - ]]>повідомляє ]]>ЛОВА.

Довідково: Державне відкрите акціонерне товариство "Шахта Білоріченська" входило до ДХК (державна холдингова компанія) "Луганськвугілля". Шахта введена в експлуатацію у 1957 р., розташована у селищі Білоріченський Лутугинського району Луганської області.

Нагадаємо, на окупованих територіях почали видавати "зелену карту". Що це за документ та кому його потрібно отримати, читайте у нашому матеріалі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк