18.05.2024, 10:45

Росіяни заманюють молодь з окупованого Сєвєродонецька на навчання до РФ

Россияне заманивают молодежь из оккупированного Северодонецка на учебу в РФ

Російські окупанти не залишають спроб "зачистити" захоплені території Луганщини від місцевого населення. Робиться це різними способами, зокрема, відправкою молоді на навчання до російських міст.

Партія "Єдина Росія" запустила для студентів "ЛНР" спеціальний проєкт про можливості вищої освіти у РФ. Першими учасниками стали студенти Сєвєродонецького технологічного коледжу. Про це ]]>заявила ]]>т.зв. "представник ЛНР у Совфеді РФ" Дар'я Лантратова, передає Час Пік.

За її словами, завдання проєкту - розповісти студентам про можливості у сфері вищої освіти в РФ. Для цього студентів з окупованого Сєвєродонецька спеціально привезли на екскурсію до Москви. Росіяни добре розуміють, що якщо молодь поїде на навчання до РФ, то навряд чи через кілька років вона повернеться до прифронтового міста.

"Жити там було майже неможливо, а вчитися тим більше...", - "поспівчувала" Лантратова, зазначивши, що сьогодні Сєвєродонецьк "активно відновлюється". За її словами, відновлюються школи, дитячі садки, коледжі та технікуми. Тільки росіяни не говорять про те, чому місто доводиться відновлювати. Мовчать про те, що до приходу російської орди місто було цілим і квітучим.

Читайте також: На ТОТ видають "зелену карту": чи потрібен такий документ мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте також: "Ощасливлення" народу триває, або Як окупанти завалюють Лисичанськ "крутими" подарунками

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк