24.05.2024, 11:54

Євлаш розповів, у чому небезпека ударів та чи можна захистити Харків: подробиці

прол

Окупанти завдають ударів по Харкову ракетами С-300, їх досить складно збивати. Крім того, місто  дуже близько розташоване до кордону з РФ. 

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"Звичайно, найкращий би вихід був, але на жаль, це неможливо, - відтягнути просто Харків територіально від кордону. Тут єдиний ефективний метод - це безпосереднє знищення самих пускових установок", - наголосив він.

За словами речника, деякі складнощі є навіть із захистом Харкова зенітними ракетними системами Patriot. Адже вони будуть потребувати прикриття від інших комплексів. Зокрема, Hawk, а також інших для боротьби з безпілотниками й ракетами меншого типу.

"Якщо ми беремо балістику, то Patriot якраз досить ефективний у відбитті саме балістичного озброєння, аеробалістичних ракет типу "Кинжал". Звичайно, що Patriot - це потужна зброя. Однак, саме біля Харкова використання таких засобів потребує особливих знань, вмінь і навичок. Адже постійно над територією Харківщини перебувають десятки безпілотників", - сказав Євлаш.

Як повідомлялось раніше, 23 травня, росіяни завдали масованого ракетного удару по Харкову. Потрапляння зафіксовано у Холодногірському та Основянскому районах. 

Читайте також:

У Криму окупанти отримали план на контрактників: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк