27.05.2024, 11:25

У Харкові оголосили День жалоби за загиблими в гіпермаркеті "Епіцентр"

В Харькове объявили День траура по погибшим в гипермаркете "Эпицентр"

У Харкові 27 травня оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок російського ракетного удару по гіпермаркету "Епіцентр".

27 травня оголошено Днем жалоби у Харкові. Відповідне розпорядження підписав мер міста Ігор Терехов, повідомляє Час Пік із посиланням на Харківську міську раду.

"На знак скорботи за загиблими 25 травня внаслідок ворожого удару по об’єкту цивільної інфраструктури на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій буде приспущений Державний прапор з чорною стрічкою.

Також буде заборонена розважальна музика на ринках, у закладах торгівлі, громадського харчування тощо", - йдеться у повідомленні.

За останніми даними, внаслідок авіаударів по будівельному гіпермаркету у Харкові загинуло 14 осіб, 44 отримали поранення, 7 - вважаються зниклими безвісти. Як повідомили у Харківській прокуратурі, ідентифіковано 11 жертв, серед яких 12-річна дівчинка та її мама. Також виявлено чотири фрагменти тіл людини.

На місці зруйнованого росіянами будівельного гіпермаркету тривають аварійно-пошукові роботи. Рятувальники розбирають завали, шукають тіла та рештки загиблих.

За даними медиків, зараз в лікарні перебуває 21 особа, серед них 2 пацієнти - у тяжкому стані.  Серед постраждалих підліток 13 років він отримав осколкові поранення в центрі міста. Стан дитини середньої тяжкості.

Нагадаємо, російські війська завдали удару по гіпермаркету "Епіцентр" 25 травня. Внаслідок удару виникла масштабна пожежа, що охопила площу понад 13 тис. кв. метрів, яку гасили 16 годин.

ДОПОВНЕНО: У ДСНС повідомили, що кількість загиблих внаслідок російського удару по будівельному гіпермаркету у Харкові збільшилася до 15 осіб.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк