28.05.2024, 08:03

По Луганську вночі було завдано повторного удару: куди "прилетіло"

По Луганску ночью был нанесен повторный удар

В окупованому Луганську напередодні ввечері пролунали сильні вибухи. І поки місцеві жителі обговорювали "бавовну", а окупанти кричали про "обстріл мирних кварталів", у Луганську знову пролунали вибухи.

В окупованому Луганську ввечері 27 травня пролунали сильні вибухи. Гауляйтер т.зв. "ЛНР" заявив, що по місту було завдано ракетного удару касетними боєприпасами, після чого почалася пожежа, повідомляє Час Пік.

Окупанти відразу ж зробили низку гучних заяв, звинувативши ЗСУ в обстрілі мирних жителів.

Т.зв. "військовий експерт" Андрій Марочко заявив, що ЗСУ "б'ють по мирному населенню... на околиці Луганська, причому у вечірній час, коли мирні жителі вже повернулися додому".

"Поки що рано говорити про тип та клас боєприпасів... Проте гарантовано можна говорити про те, що це ті самі далекобійні ракети, які Захід поставив нібито для захисту українців", - заявив "експерт".

Після повторних ударів по Луганську т.зв. "посол з особливих доручень МЗС РФ" Родіон Мірошник заявив, що "не виключено повторний удар по місцю, де працюють рятувальники, які ліквідують наслідки нещодавньої ракетної атаки".

Тим часом місцеві жителі повідомили у мережі, що удару було завдано по території Луганського авіаційного ремонтного заводу, де розміщувалися російські військові та військова техніка, включаючи гелікоптери.

"Сьогодні ввечері салютували в районі інфраструктурних об’єктів колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів та авіаційного ремонтного заводу, що поряд.

Трохи більше року тому окупанти провели там перше з 2014 року стендове випробування двигуна, але у жовтні 2023-го там розквітла "бавовна", яка зіпсувала росіянам плани.

Тепер ще раз. Що саме пошкоджено або зруйновано – окупанти, як і зазвичай, не покажуть. Це означатиме, що втрати авіаційної техніки можуть бути суттєвими.

Про вдалу роботу "пе-ве-о" теж не вдасться збрехати, бо наслідки вибухів «на землі» бачили тисячі луганчан. Вони знають, що якщо влучає, то куди треба!", - ]]>прокоментував ]]>нічні "прильоти" у Луганську голова ЛОВА Артем Лисогор.

Поки що незрозуміло, що саме було уражено, проте відомо, що на території військового навчального закладу жив офіцерський склад, а на території заводу розміщувалася військова техніка.

Місцеві жителі повідомляли про "швидкі", які носилися містом після вибухів. Але, як зазначив Артем Лисогор, окупанти приховуватимуть втрати. Як ]]>повідомляє ]]>Telegram-канал "Mash на Донбасі", "в результаті атаки ВСУ по Луганську" нібито поранено двоє людей й у 4-х будинках вибуховою хвилею вибило шибки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк