01.06.2024, 07:46

Пожежі та вибухи в окупованому Рубіжному: влада не діє, а загарбники посилюють репресії

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Рубіжному Луганській області сталися пожежі та вибухи, але окупаційна влада не вживає заходів щодо ліквідації наслідків. Тим часом російські загарбники посилюють пропускний режим, встановлюючи додаткові блокпости та ретельно перевіряючи чоловіків, спрямовуючи їх до військкоматів.

Про це повідомляють мешканці міста, передає Час Пік.

За повідомленням місцевих пабліків, вдень, 31 травня, у місті горіло кафе "Буфет". Причини пожежі невідомі, але пожежникам вдалося загасити вогонь.

Також учора в Рубіжному було чути серію вибухів. Перші прогриміли близько 4-ї ранку, об 11:00 пролунав ще один потужний вибух.

 

Повідомляючи про ситуацію у місті очевидці пишуть, що розпочалися ремонтні роботи у багатоквартирному будинку за адресою Визволителів, 104а. "Перший під'їзд якого повністю згорів раніше, і тепер розбирається для відновлення".

Раніше глава області Артем Лисогор повідомляв, що в Кудряшівці вздовж лісу з крайніх будинків евакуювали людей через лісову пожежу, яку намагаються гасити пожежні розрахунки з усієї області. Але сильний вітер перешкоджає роботам.

Окупаційна влада Рубіжного та Сєвєродонецька не вживає жодних заходів щодо ліквідації наслідків лісових пожеж навколо цих міст. Населені пункти огорнуті димом, вогонь поширюється лісами біля Кудряшівки.

"Загарбники посилили пропускний режим на окупованих у 2022 році територіях Луганської області, встановивши додаткові блокпости у Білокуракинському, Новопсковському та Старобільському районах. Ретельно перевіряють чоловіків та відправляють їх у військкомати", - повідомляв голова області.

Читайте також: Як зараз виглядає міський пляж у Рубіжному - відео

Читайте ще: В "ЛНР" намічено "велике будівництво": скільки нових багатоповерхівок з'явиться у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному для "понаїхавших"?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк