01.06.2024, 09:39

Пошкоджено два радари РЛС: нові подробиці удару по аеродрому в окупованому Луганську

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч на 28 травня українські війська завдали успішного удару по летовищу в окупованому Луганську, пошкодивши важливий російський радіолокаційний комплекс "Небо".

Про це пишуть OSINT-спільнота "Кіберборошно", передає Час Пік.

Аналіз відео, фото та супутникових знімків показав, що були вражені радарні компоненти системи "Небо-М". Це послабить можливості ППО противника у цьому районі.

"Проаналізувавши знімки Луганського аеродрому за 28 травня, ми дійшли висновку, що, ймовірно, були пошкоджені складові 55Ж6М "Небо-М", а саме РЛМ-М радар і РЛМ-Д радар", - пишуть аналітики.

Зазначається, що найімовірніше командний пункт не був пошкоджений.

Раніше місцеві жителі повідомляли про удар територією Луганського авіаційного ремонтного заводу. На території підприємства базувалися проросійські бойовики з часів АТО/ООС. Після початку широкомасштабного російського вторгнення там також базувалися війська РФ та військова техніка, включаючи гелікоптери.

Це не перший удар ЗСУ по даному об'єкту. У жовтні 2023 року ракетами ATACMS вже завдавалися удари по авіаремонтному заводу та сусідньому аеродрому Луганського авіаційного училища, внаслідок чого було знищено російські військові гелікоптери.

Читайте також: В окупованому Луганську російський офіцер скоїв жорстоке вбивство 23-річної дівчини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк