04.06.2024, 20:06

У мережі показали черги на "кордоні" з Росією: Луганщина й досі "другий сорт"?

Марина Гончар | Всі новини автора
кордон

Наперекір пропагандистським твердженням про "єдність" Луганщини з Росією, між окупованим Луганськом та РФ й досі діють контрольно-пропускні пункти. Останніми днями черги на цих "кордонах" значно зросли, досягаючи 120-200 автомобілів. Люди змушені годинами стояти під палючим сонцем, очікуючи проїзду.

Про цю ситуацію свідчать публікації очевидців у соціальних мережах, де вони діляться фото та відео з довжелезних черг, повідомляє Час Пік із посиланням на "]]>Трибун]]>".

Це суперечить пропагандистським наративам про те, що Луганська та Донецька області є "невіддільною частиною Росії". Адже якби це було так, то не було б потреби у жодних "кордонах" та паспортному контролі.

Мешканці окупованої Луганщини та інші "почекуни" обурюються ситуацією, що склалася. Вони відчувають себе обманутими та дискримінованими.

"Таке ж і на Міловому. У спеку 3 години стояли зранку",

"Я розумію, що воєнне положення, це правильно, але так знущатися з людей... Начебто Росія, а начебто й ні",

"Ми другого сорту, не довіряють вони нам, набридли",

"На Міловому пропускають, дуже повільно. Стояли у черзі з 7 автівок дві години",

"Коли ці черги скінчаться", - обурюються люди.

Це чергове свідчення того, що насправді жителі окупованих територій не є рівними для росіян. Вони й досі сприймаються як "другий сорт", яким нехтують та зневажають. Ситуація на "кордонах" між Луганськом та Росією є черговим доказом брехливості російської пропаганди. 

Читайте також: "На військовий вишкіл до Росії": на ТОТ триває "промивка мізків" українським дітям

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк