08.06.2024, 13:46

В "ЛНР" 8 червня оголосили день жалоби: що влада приховує про наслідки "бавовни"

Луганск, война

Гауляйтер "ЛНР" Леонід Пасічник оголосив 8 червня днем ​​жалоби у "республіці" за загиблими внаслідок обстрілу Луганська, який стався 7 червня. Як заявила окупаційна влада, кількість жертв зросла. Проте інформація про загиблих російських військових знову замовчується.

У т.зв. "ЛНР" 8 червня – день жалоби. По всій території "республіки" будуть приспущені триколори та прапори "ЛНР". Також сьогодні скасовуються всі розважальні передачі та заходи, повідомляє Час Пік із посиланням на росЗМІ.

Як заявив Пасічник, 7 червня було завдано ракетного удару по житловому масиву Луганська. За його словами, ЗСУ, нібито, випустили по місту 5 ракет ATACMS й одна влучила по багатоповерхових житлових будинках у кварталі Ватутіна. Влада заявляє, що серед 33 постраждалих житлових будинків - два повністю зруйновано. Загинуло 6 осіб, загальна кількість постраждалих зросла до 60.

За словами Пасічника, більшу частину ракет ATACMS було збито російською ППО. Тільки ось він замовчує той факт, що ЗСУ завдали точкові удари по військових об'єктах, а житлові будинки було зруйновано внаслідок роботи ППО, яка збиває ракети прямо над житловими районами. Будинки було зруйновано уламками, що впали на них.

Мовчить влада й про наслідки "бавовни". Удару було завдано по військовій базі окупантів. Як ]]>повідомляє ]]>Telegram-канал "Кремлевская табакерка", щонайменше 22 військових загинуло, ще понад 20 поранено.

"За словами наших джерел в уряді ЛНР та Генштабі, ракети влучили "у будівлю, де проходили збори офіцерів" (загинуло щонайменше четверо), а також у важливий військовий об'єкт. Ще один об'єкт та мирні будинки серйозно постраждали, зокрема, від падіння уламків збитих ракет...

Також виведено з ладу важливе обладнання, яке пов'язане із роботою систем РЕБ та ППО...", - пише Telegram-канал.

Місцева влада замовчує інформацію про загиблих окупантів та не показує наслідків "прильотів" по військових об'єктах, але продовжує кричати про загиблих мирних жителів... І поки військові закликають мешканців "не розслаблятися" й ходити у бомбосховища, влада т.зв. "ЛНР" розповідає про "грандіозне будівництво", намічене на найближче майбутнє. Наприклад, у Луганську планують збудувати понад 100 багатоповерхівок. Розслабилися...

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк