09.06.2024, 12:58

"Новоросія" без правового статусу: Глава Луганської ОВА розповів про плани РФ на окупованих територіях

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованих Росією територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей, а також у Криму планується провести адміністративне об'єднання у федеральний округ під назвою "Новоросія". Однак ці території не отримають правового статусу суб'єкта РФ.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Час Пік.

За словами Лисогора, на законодавчому рівні федеральні округи не визнаються суб'єктами РФ і не передбачені Конституцією Росії.

"Вони розглядаються лише як адміністративно-територіальні одиниці нового типу, які не мають правового статусу. Місцевим жителям навіть не пропонують вибрати назву для нового округу, оскільки єдиний варіант, що розглядається - "Новоросія", - повідомив глава області.

Таким чином, плани Росії щодо створення "Новоросії" є черговою спробою легітимізувати окупацію українських земель, проте навіть у рамках російського законодавства цей крок не надасть захопленим територіям будь-якого значущого правового статусу.

Окрім адміністративних змін, жителі окупованих територій зіштовхнуться і з економічними труднощами. У так званій "ЛНР" з 1 липня планується підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до 30%. Щоб зменшити обурення населення, цей крок назвали "індексацією".

Водночас Україна продовжує боротьбу за звільнення своїх територій. Населені пункти Невське, Стельмахівка, Куземівка та Новоєгорівка зазнають обстрілів з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Попри спроби штурму українських позицій поблизу Андріївки, Греківки, Макіївки та Невського, збройні сили України успішно відбивають атаки.

"Лише на Куп'янському напрямку за добу супротивник втратив 87 людей убитими та пораненими, а також бойову техніку", - повідомив Лисогор.

Читайте також: 

Новий законопроєкт "про справедливість": ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного зможуть отримати сертифікат на нове житло?

Російські загарбники обстріляли населені пункти Луганщини артилерією, РСЗВ та некерованими авіаракетами

Чому для компанії варто обирати професійні миючі засоби?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк