09.06.2024, 14:42

Окупанти повідомили про завершення рятувальних робіт у Луганську після удару: фото

В окупованому Луганську завершено роботи з розбору завалів на місці обвалення під'їзду житлового будинку. Рятувальникам вдалося витягти з-під уламків семеро людей. Окупанти повідомляють про шість загиблих та 60 постраждалих.

Кадри з місця події публікують пропагандистські ресурси, повідомляє Час Пік.

"Рятувальникам вдалося врятувати семеро людей з-під уламків. На жаль, кількість жертв досягла шести осіб, а кількість постраждалих склала 60 осіб", - пишуть окупанти.

Зазначимо, що вранці 7 червня Збройні сили України (ЗСУ) завдали ракетного удару по військових цілях в окупованому Луганську. Серед уражених об'єктів виявилася військова база, також повідомлялося про загоряння нафтобази.

Окупаційна адміністрація Луганська заявила, що частина ракет була збита російськими системами протиповітряної оборони (ППО). Внаслідок падіння уламків збитих ракет або ракет ППО було пошкоджено цивільні об'єкти, у тому числі сталося обвалення під'їзду житлового будинку.

Тим часом російські пропагандисти спробували уявити ситуацію в іншому світлі. Вони поширили інформацію про те, що уламки, знайдені на місці обвалення, належать ракеті ATACMS, яка стоїть на озброєнні ЗСУ. Однак незалежні джерела стверджують, що ці уламки насправді є частиною російської ракети ППО С-300.

Ракетний удар та його наслідки спричинили значні руйнування цивільної інфраструктури у Луганську. Обвалення під'їзду житлового будинку стало трагічним прикладом того, як військові дії торкаються мирного населення.

Читайте також: "Новоросія" без правового статусу: Глава Луганської ОВА розповів про плани РФ на окупованих територіях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк