10.06.2024, 17:21

"Своїх гірників "на м'ясо": Шахти Луганщини окупанти роздають за безцінь, інвестуючи "ДНР"

В окупованій Луганській області вугільні підприємства передаються російським інвесторам за символічні суми, а самі окупанти інвестують у шахти сусідньої "ДНР".

Про це повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, повідомляє Час Пік.

За його словами, в останні місяці вугільні підприємства Луганщини, такі як "Молодогвардійська", "Червоний Партизан", імені Баракова, "Суходільська-Східна" та "Харківська", були передані російським інвесторам за символічну плату. На цих шахтах зараз відбувається масове скорочення штатів, а обладнання демонтується та вирушає на металобрухт.

"Як це у них працює? Своїх гірників пустили "на м'ясо". Ті, хто залишився, не платять заробітну плату. Вугільні підприємства окупованої Луганщини дешево роздають росіянам", - повідомив Лисогор.

Проте, як з'ясувалося, інвестори з так званої "ЛНР" готові вкладати значні кошти у шахтоуправління "Волинське" у сусідній "ДНР".

"Протягом трьох років планується вкласти понад 211 мільйонів 900 тисяч рублів у капітальний ремонт, реконструкцію будівель та споруд, модернізацію обладнання та придбання нового", - зазначив голова області.

За його словами, особлива увага приділяється соціальній складовій: збереженню та розширенню штатів, а також своєчасній виплаті заробітної плати. Проте ситуація на шахтах Луганщини свідчить про інше. "Ще у березні на шахтах "Червоний Партизан" та "Довжанська капітальна" розпочався демонтаж обладнання. Все, що вдалося вирізати, було вивезено на територію Росії, а на підприємствах утворилася заборгованість із заробітної плати. Для її погашення нові господарі звернулися за коштами в державний бюджет".

Таким чином, вугільні підприємства Луганщини задарма продають росіянам, тоді як інвестори "ЛНР" вкладають значні кошти у шахти "ДНР". Це призводить до масового скорочення штатів та знищення промислового потенціалу області. Кошти, отримані за знищення обладнання, спрямовуються до "ДНР", що лише посилює соціально-економічну ситуацію в регіоні.

Читайте також: Окупанти Луганщини наймають "адміністрацію" без вищої освіти: Лисогор про ситуацію в області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк