12.06.2024, 14:17

Собаки та "адміністрація": у мережі розповіли про реальні проблеми Лисичанська

Віктор Білий | Всі новини автора

У соціальних мережах з'явилися нові свідчення про ситуацію у захопленому російськими військами Лисичанську Луганської області.

Місцеві жителі діляться подробицями життя під окупацією в мережі, повідомляючи про реальні проблеми міста, передає Час Пік.

За їхніми словами, у місті тривають активні ремонтні роботи. Відновлюються житлові будинки – змінюють каналізацію, батареї опалення, встановлюють пластикові вікна та вхідні двері. Щоправда, для тих, хто цього не потребує, пропонується писати відмову.

Певна інфраструктура у Лисичанську продовжує функціонувати. Як пишуть очевидці, працюють ринок, торговий центр "Матрьошка" та невеликі магазинчики, де можна придбати продукти.

Місцева "влада" намагається частково відновити й системи життєзабезпечення. Так, у дворах будинків зробили тимчасові водопровідні крани, до яких мешканці можуть приєднувати шланги для поливу.

"Так, дуже багато копають, риють, прокладають, міняють, але відразу ж закопують. Кожному будинку вивели крани з підвалу, шланг приєднують і поливають свої клумби!", - пишуть у мережі.

Водночас не обходиться без притаманних окупації труднощів і проблем. Очевидці скаржаться на постійні звуки вибухів, хоча згодом до цього звикли як дорослі, так і діти.

Серйозну загрозу створюють бездомні собаки, які утворили у місті цілі зграї. За словами мешканців міста, "вже були випадки нападу на людей, але впоратися з цим поки не можуть".

Особливо дістається від мешканців представникам окупаційної адміністрації, працівникам житлово-комунальних служб, яких дорікають хамському ставленню до людей.

"Так, є, проблеми ... одна з них це собаки! Я сама собачниця, не можу пройти повз, але там ... це зграї й нічого не можуть зробити, були випадки нападу на людей. Ну і друга біда це керівництво", адміністрація та всі працівники, які виконують адміністративну роботу, особливо ЖЕК. Такого відношення хамського не зустрічала ніде!".

Читайте також: 

"Ефект приманки": Як у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному окупанти збираються вирішувати проблему нестачі вчителів та лікарів

Скромний "святковий флешмоб" в окупованому Лисичанську: як відзначали День Росії на Луганщині

Комфортна подорож: таксі з Києва до Дніпра

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк