14.06.2024, 09:46

Російський літак "загубив" авіабомбу над Донецьком: інцидент намагаються зам'яти

Российский самолет "потерял" авиабомбу над Донецком

Російські окупанти вкотре "випадково загубили" авіабомбу. На цей раз авіабомба ОФАБ-250 впала поблизу лікарні №14 у Петрівському районі окупованого Донецька. Інцидент намагаються зам'яти.

Днями пілоти ВКС РФ "випадково" впустили на окупований Донецьк ФАБ-250. Бомба застрягла в асфальті та не розірвалася біля лікарні №14 у Петрівському районі міста. Відповідні фотографії з'явилися у соцмережах, повідомляє Час Пік.

Окупаційна влада Донецька про падіння авіабомби не повідомляла. Місцеві паблики та російські Telegram-канали відразу ж почали писати про "атаку ЗСУ на мирних жителів", але коли зрозуміли, що впала російська авіабомба, одразу почали "підчищати" інформацію.

Снаряд досить добре зберігся, що дозволило його легко розпізнати. Це осколково-фугасна авіаційна бомба (ОФАБ-250) з універсальним модулем планування та корекції (УМПК).

"Така ситуація може трапитися у двох випадках, або пілот сам скинув їх над містом через раптову небезпеку (захоплення, супровід ЗРК або безпосередньо ЗКР), або в результаті нештатного самосходу авіабомби з пілону (в результаті не правильного стикування або несправності)", - ]]>прокоментував ]]>"втрату" ОФАБ-250 Telegram-канал "Полковник ГШ".

Як зазначив російський військовий оглядач Ян Матвєєв, подібні випадки трапляються регулярно в прикордонних районах РФ та на окупованих територіях.

"Нещодавно мене питали, а чому ФАБ з УМПК так часто падають на Бєлгородську область, а в інших місцях немає. То все тому, що на окупованих територіях або повідомляють менше, або, якщо бомба вибухнула, заявляють про атаку ЗСУ. А падають ці кустарні бомби так само часто. Приклад із Донецька на фото", - ]]>написав ]]>військовий оглядач у Telegram.

Російські ЗМІ промовчали про інцидент, а у разі вибуху бомби вони б зняли "красиві" репортажі про атаку ЗСУ на лікарню та безліч жертв...

Нагадаємо, наприкінці травня губернатор Ростовської області видав указ про встановлення 5-кілометрової окремої зони на адміністративному кордоні з т.зв. "ЛНР" та "ДНР". Як місцеві жителі відреагували на появлення "особливої ​​зони" на кордоні з РФ, читайте у нашому матеріалі. А для українців, які перебувають за кордоном, з'явилися гарні новини: про що йдеться, дізнайтесь у нашому матеріалі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк