18.06.2024, 21:07

"Міністру фінансів ЛНР" повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

кайданки

Прокуратура Луганської області повідомила про підозру "міністру фінансів ЛНР", ключовій фігурі у фінансуванні окупаційної "влади" на захоплених територіях Луганщини.

Це стало можливим завдяки процесуальному керівництву Луганської обласної прокуратури, яка звинуватила його у колабораційній діяльності, передає Час Пік.

Слідство встановило, що підозрюваний, мешканець Луганська, почав співпрацювати з окупантами ще у 2014 році, після захоплення частини регіону. До цього він обіймав керівні посади в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Луганській області. Після окупації міста він залишився на підконтрольній бойовикам території.

Представники держави-агресора запропонували йому посаду "міністра фінансів ЛНР", яку він обіймає відтоді, відіграючи одну з ключових ролей у фінансуванні псевдовладних структур на Луганщині. Після початку повномасштабного російського вторгнення у 2022 році та в контексті "інтеграції" Луганщини до РФ, його було перепризначено на цю ж посаду.

Дотепер фігурант бере участь у всеросійських заходах, підтримує контакти з вищим керівництвом держави-агресора.

Наразі чоловіка оголошено у розшук.

Читайте також: Прогрес ЗСУ в районі Кремінної та Сіверська: боротьба з окупантами та трагічні наслідки для мирних жителів

Якість заради здоров’я – пріоритет ПрАТ ФФ «ВІОЛА»

Знайомтесь з mohyliv.info: Новий ресурс розкаже про події та життя міста Могилів-Подільський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк