27.06.2024, 15:02

"Народна рада ЛНР" ухвалила "закон", який стосується "безгосподарних житлових приміщень": що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апрол

На території так званої "ЛНР" відбулося засідання "народної ради", під час якого був ухвалений закон, що стосується використання "безгосподарних житлових приміщень" на окупованій території.

Про це відзвітували окупаційні ресурси, передає Час Пік.

"Службовці відомств "силового блоку", працівники соціальної сфери та громадяни, які втратили житло, зможуть у пріоритетному порядку претендувати на безгосподарні житлові приміщення", - йдеться у повідомленні.

27 червня "депутатський корпус" окупантів розглянув і ухвалив так званий закон "про особливості виявлення, використання та визнання права муніципальної власності муніципальних утворень Луганської Народної Республіки на житлові приміщення, що мають ознаки безхазяйного майна, розташовані на території Луганської Народної Республіки".

Як повідомлялось раніше, на окупованій території Донбасу "віджим" нерухомості набирає обертів. На підставі "намальованих законів" окупанти забирають у держвласність квартири, будинки, гаражі, офіси, недобудовані будівлі, оголосивши їх такими, що "мають ознаки безхазяйного майна". Якщо раніше у "чорний список" потрапляли лише порожні квартири переселенців, які залишили міста перед окупацією, то зараз окупанти ввійшли в смак й "віджимають" навіть квартири, в яких продовжують проживати власники. Деякі власники житла досі не здогадуються, що вони вже не володіють нерухомістю та мешкають там "незаконно".

Читайте також:

Зміна керівництва в окупованій Луганській області: призначено нового "прем'єр-міністра"

Тренди в дизайні сайтів 2024 року: Як привернути увагу користувачів

Вибір і купівля заглушок ременів безпеки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк