28.06.2024, 14:29

"Екологічна катастрофа на Луганщині": збитки від російської агресії перевищили 515 мільярдів гривень

сропроолд

Державною екологічною інспекцією у Луганській області знову було задокументовано численні злочини проти довкілля, здійснені внаслідок збройної агресії з боку російських окупантів.

Про це повідомляє Луганська ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

Знищення об'єктів освіти та культури

Діяльність інспекції здійснювалася безпосередньо біля зони активних бойових дій, а також з використанням сучасних супутникових технологій. Унаслідок дій агресора були повністю зруйновані ще три об'єкти освіти і культури на території Луганської області, що призвело до значної шкоди довкіллю. Збитки від цього знищення оцінюються у понад 500 мільйонів гривень.

Лісові пожежі та забруднення повітря

Російські війська продовжують систематично знищувати ліси Луганщини. Масштабні лісові пожежі поблизу села Смолянинове у Сєвєродонецькому районі призвели до значного забруднення атмосферного повітря. Унаслідок цих пожеж у повітря було викинуто понад 3,7 мільйонів тонн забруднюючих речовин. Сума завданої шкоди від цього становить понад 17 мільярдів гривень.

Загальні втрати довкілля

Загалом, від початку 2024 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області було розраховано збитки, завдані довкіллю російською агресією, на суму понад 32 мільярди гривень. Від початку повномасштабної війни ці втрати склали понад 515 мільярдів гривень.

Ці цифри підкреслюють катастрофічні наслідки, які завдають довкіллю дії російських військових. Екологічна ситуація в регіоні продовжує погіршуватися, що ставить під загрозу не лише навколишнє середовище, але й здоров'я місцевого населення.

Читайте також:

У мережі показали нове фото з тимчасово окупованого Рубіжного: наслідки "руського миру"

Гассет-пакети з центральним швом для кави та чаю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк