01.07.2024, 10:04

Неприпустиме ставлення до військових ЗСУ: у Києві влаштували автопробіг для привернення уваги влади

київ

У Києві ветерани ЗСУ та волонтери організували автопробіг, аби привернути увагу до неприпустимого ставлення до військових. Ця акція стала відповіддю на побиття колишнього бійця спецпідрозділу "Кракен" охоронцями народного депутата Миколи Тищенка, що стало останньою краплею терпіння.

Автопробіг, що пройшов під гаслом "Пліч-о-пліч разом з побратимом", був організований для того, щоб влада і суспільство звернули увагу на часті випадки неповажного ставлення до ветеранів та військовослужбовців. Учасники акції обурені тим, що останнім часом випадки насильства щодо військових стали частішими, передає Час Пік.

"Нас обурює ставлення до ветеранів та до військовослужбовців. Останнім часом дуже багато піднімають руки на них", – зауважив ветеран ЗСУ та волонтер Гарник Каранлгцян.

20 червня у Дніпрі охоронці депутата Миколи Тищенка побили та незаконно утримували колишнього бійця спецпідрозділу "Кракен" Дмитра Павлова. За даними слідчих, застосовувалася фізична сила. Після цього інциденту Тищенку було оголошено про підозру та відправлено під домашній арешт, але того ж вечора його бачили в елітному ресторані.

Ветеран ЗСУ та волонтер Гарник Каранлгцян зазначив, що його обурює ставлення до ветеранів та військовослужбовців. За його словами, депутати президентської партії часто потрапляють у скандали, а їхні провокативні висловлювання дискредитують ЗСУ. Він також звернув увагу на те, що заможні депутати живуть розкішно, тоді як звичайні громадяни жертвують останні гроші на підтримку армії.

Військовослужбовець Антон додав, що влада займається несуттєвими проєктами, такими як укладання асфальту в непотрібних місцях, замість того, щоб зосередитися на підтримці фронту. Він підкреслив, що воєнний стан не дозволяє діяти радикально, але такі дії влади треба припиняти.

Автопробіг пройшов мирно, не створивши заторів на дорогах. У центрі Києва взяли участь 17 автівок. Мета акції – донести до влади вимогу про повагу до добровольців, військовослужбовців ЗСУ та всіх армійців.

"Я задоволений, все чудово. Дякую побратимам, друзям. У нас сьогодні в акції брали участь ветерани, чинні військові та волонтери. Це ті люди, які нас зрозуміють", – зазначив Гарник Каранлгцян.

Читайте також: Дніпро під атакою балістичних ракет: семеро поранених під час нічного обстрілу

Як вибрати весільну сукню своєї мрії? 8 порад

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк