05.07.2024, 10:54

РФ втрачає військово-морський центр у Криму, - командувач ВМС України

чф рф

Чорноморський флот РФ був змушений перебазувати майже всі свої боєздатні кораблі з окупованого Криму до інших місць. Острів перестає бути основним військово-морським центром РФ у війні.

Про це заявив командувач ВМС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа в інтерв'ю ]]>Reuters]]>, передає Час Пік.

За його словами, Україна завдала серйозних збитків базі росіян у Севастополі.

"Він (логістичний центр у Севастополі - ред.) створювався протягом багатьох десятиліть, можливо, сторіч. І тепер вони, очевидно, втрачають цей центр", - сказав Неїжпапа.

Не маючи у розпорядженні великих кораблів, Україна використовувала безпілотні військові катери, а також ракети Storm Shadow та ATACM.

"Практично всі основні боєздатні кораблі виведені противником із головної бази Чорноморського флоту і знаходяться в Новоросійську, частина з них - в Азовському морі", - зазначив Неїжпапа.

За його словами, російська військово-морська база в Новоросійську на східному узбережжі Чорного моря не має таких об'єктів, як кримський Севастополь, який служив місцем зберігання та навантаження крилатих ракет для ударів по Україні. Чорноморський флот зараз в основному використовується для логістики, контролю над невеликою частиною прибережної території та для запуску крилатих ракет "Калібр".

Читайте також: Командувач Повітряних сил підтвердив удар по складу боєприпасів в окупованому Криму - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: