05.07.2024, 21:52

"Привласнення" майна в Рубіжному: обурення місцевих жителів і звинувачення у свавіллі окупаційної "влади"

рубежное

У тимчасово окупованому місті Рубіжне, що в Луганській області, почали з'являтися перші адреси квартир, які планують "привласнити" окупаційні "адміністрації". Ці дії викликали обурення навіть серед прихильників "руського миру", які активно висловлюють своє незадоволення в пропагандистських чатах.

Місцеві жителі звинувачують так звану "владу" в незаконному привласненні майна. Вони вказують на те, що без суду і слідства ніхто не має права відбирати власність у людей, передає Час Пік.

Ці повідомлення відображають глибоке обурення місцевих жителів, які розуміють, що окупаційна "адміністрація" намагається привласнити цілісні, недоторкані будинки та квартири, тоді як зруйновані та пошкоджені залишають без уваги. Жителі відзначають, що такі дії є незаконними та повинні вирішуватися в судовому порядку, а не шляхом насильницького привласнення майна.

Ось деякі з коментарів, які з'явилися в місцевих чатах:

"Власність є власність. Ніхто не має права без суду та слідства її забирати ні там, ні тут. І якщо Ви звернули увагу, то людям потрібно особисто надати документи. Не надіслати копії інтернетом, не передати. І Ви самі помітили, що якщо евакуювалися в Україну, то взагалі немає змоги виконати умови. Подібні питання мають вирішуватись у судовому та порядку у мирний час. А не в каламутній воді забирати майно у людей. Впевнена, що серед оголошеної нерухомості (як у цьому оголошенні, так і раніше по нашому місту та Кремінній та району) немає зруйнованої. Усі ціле хочуть присвоїти", - йдеться у повідомленні.

"Це, звісно, ​​краще. Але будь-яку власність у цивілізованій державі можна відчужувати лише в судовому порядку. Все інше - свавілля таких як Пасічник і т.д. Ніхто з нас не знає всіх обставин та причин. У цьому має розбиратися суд. Тим більше, що, м'яко кажучи, неспокійна ситуація в нашому регіоні вже 10 років. І коли в Варварівці в одному оголошенні будинків 20 по одній вулиці було названо, то тут вже точно замислишся. Тим більше, що несплата комунальних за роки понад 2,5 роки – це борги перед іншою державою. І ЛНР до них не має бути справи", - додав користувач мережі.

Зважаючи на все вищезазначене, ситуація з привласненням майна в тимчасово окупованому Рубіжному лише поглиблює недовіру та напруження серед місцевих жителів до окупаційної "адміністрації", яка продовжує діяти в обхід законів та прав людини.

Нагадаємо, так звана "влада" тимчасово окупованого Сєвєродонецька оприлюднила новий список квартир, які будуть "конфісковані" у законних власників.

У публікації використано інформацію з ТГ-каналу "]]>Трикутник]]>".

Читайте також: Проблеми з медициною в окупованому Сєвєродонецьку: Мешканці скаржаться на відсутність належного обслуговування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк