06.07.2024, 18:36

У Кремінній повідомляють про нескінченні "прильоти": що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
віппавр

У тимчасово окупованій Кремінній на Луганщині ситуація з обстрілами стає все напруженішою. У місто постійно "прилітає".

Про це стало відомо у мережі, передає Час Пік.

"Ситуація з обстрілами міста - напружена. Безліч прильотів по лікарні та лікарняному містечку, а також були, вчора, прильоти і в район пров.Гастелло. Загалом - наш центр обстрілюють нацики. За околиці говорити навіть не знаю що. Зранку говорив із жінкою з Дубового Гаю - так та сказала, що вчора цілий день були нескінченні прильоти і згоріло два будинки. Будинки безгоспні, господарі поїхали на укропію. І ось що я помітив, найбільше влучає саме в ті хати, де немає господарів. Немає господарів - немає і захисту у будинку. 10:29 5 прильотів у центр. Район 29 будинку, АТБ", - йдеться у повідомленні.

Прихильники окупантів намагаються запевнити місцевих жителів, що прильоти в основному потрапляють у будинки, власники яких покинули місто. За їх словами, будинки, в яких ніхто не живе, стають легкою мішенню для обстрілів. "Будинки без господарів – немає захисту, отже, і прильоти частіше потрапляють саме в них", - пояснюють вони.

Однак, ця інформація є спотвореною. Насправді в багатьох з цих "порожніх" будинках оселилися самі окупанти, скориставшись тим, що їхні справжні господарі виїхали на підконтрольні Україні території. Це робить ці будинки привабливими цілями для обстрілів, адже там знаходяться військові та їхні прихильники, які сприяють окупаційному режиму.

Варто зазначити, що подібна тактика приховування правди використовується окупантами для збереження підтримки серед населення. Вони намагаються переконати людей, що українські сили обстрілюють цивільні об'єкти, тоді як справжньою метою є позиції окупаційних військ.

Тим часом ситуація в Кремінній залишається критичною, і містяни продовжують жити під постійним страхом за своє життя та майно.

Нагадаємо, що нещодавно відбулася ще одна НП, яка лише погіршила становище. Внаслідок пожежі, що почалася від сухої трави, загорілися житлові будинки. Згідно з повідомленнями місцевих жителів, у результаті пожежі вигоріла майже вся вулиця Фурманова.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу]]> "Трикутник".]]>

Читайте також:

Життя "б'є ключем": У мережі з'явилися апокаліптичні кадри з окупованого Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк