07.07.2024, 13:28

Сєвєродонецьк рятує відсутність зв'язку та інтернету: Луганщину охопило повальне шахрайство

мошенничество

На тимчасово окупованій території Луганської області розвелося багато шахраїв у різних сферах. Містам, в яких немає зв'язку та інтернету, у певному сенсі пощастило.

Про повальне шахрайство на Луганщині повідомляють у мережі, передає Час Пік.

"Регіон просто накрила епідемія шахраїв. Сєвєродонецьк якоюсь мірою захищений від цього через відсутність зв'язку та інета, але люди все одно їздять на зв'язок і потрапляють у лапи шахраїв. Звичайно кожна людина впевнена, що вона найрозумніша та найбуваліша, кинуть когось іншого, а не її. Але реальність інша", - стверджують користувачі мережі.

Здебільшого йдеться про інтернет-шахрайство. Зокрема аферисти наживаються на тому, що люди змушені отримувати російські документи. Наприклад, отримати права водія складно. Найближча автошкола, як розповідають у мережі, знаходиться у Старобільську. А ось шахраї пропонують зробити, відновити, відкрити будь-які категорії нібито за п'ять днів "через базу МВС та Держпослуги" за 40-60 тисяч рублів. Тільки спочатку потрібна передплата. Люди купуються на ці пропозиції, відправляють гроші, а за підсумками - шахраї просто перестають виходити на зв'язок.

"Листування видаляється, а кидала просто ігнорує вас, додавши до чорного списку. Або змінюють нік і морозяться: я тебе не знаю. У всіх преміум акаунти", - попереджають у мережі.

Крім того, відомо про шахрайство та виманювання грошей із банківських карток.

"Друга афера, ще більш масштабна - крадіжка грошей з карт ПСБ", - пишуть у мережі.

У публікації були використані матеріали ]]>Telegram Северодонецк.]]>

Читайте також: Як потрапити до Лисичанська зараз: хто з містян став "небажаним" та чи можна обійтися без "офіційного дозволу"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк