07.07.2024, 18:26

В окупованому Мелітополі в районі аеродрому пролунали вибухи: що відомо

В оккупированном Мелитополе в районе аэродрома прогремели взрывы

В окупованому Мелітополі Запорізької області пролунали вибухи в районі аеродрому, де базуються російські Су-25, Ка-52, Мі-8, а також дивізіон С-300. Поки місцева "влада" рапортує про "успішну роботу ППО", почалося кілька пожеж, чути детонацію.

Перший вибух пролунав близько 14:00, його було добре чути на південній околиці міста. Після цього почало працювати російське ППО, повідомляє Час Пік з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Як мінімум, три точних прильоти. Наразі горить в трьох локаціях. Найбільший осередок задимлення ближче до Каховського шосе. Чути як містом несуться карети швидкої допомоги", - повідомив Telegram-канал "РІА-Мелітополь".

Інформацію про "прильоти" підтвердив колаборант Володимир Рогов, щоправда, традиційно повідомив, що "все збили", а пожежі почалися через уламки.

"ЗСУ завдали ракетного удару п'ятьма ракетами HIMARS.

За попередніми даними, всі п'ять ракет було збито ППО РФ, їх уламки впали на північних околицях - в районі аеропорту та передмісті.

У місцях падіння почалася пожежа", - написав Рогов у Telegram.

Офіційно місцева "влада" не підтверджувала ураження аеродрому. Українська сторона також не повідомляла про наслідки вибухів у Мелітополі.

Представники інформ-платформи "Web3Forces" повідомили, що за попередніми даними "прильот" був зафіксований на території одного з військових аеродромів, де росіяни зберігають літаки та інше озброєння.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк