11.07.2024, 08:56

"Ввічливо посилають": У мережі розповіли про доступність медицини для мешканців окупованого Сєвєродонецька

Оккупированный Северодонецк

Окупаційна влада Сєвєродонецька вихваляється, що у місті з'явилися оснащені "за останнім словом техніки" лікарні, в яких навіть є лікарі. Російські пропагандисти знімають "красиві картинки". Але чи можна в цих лікарнях отримати допомогу та лікуватись, краще запитати у людей...

Останнім часом окупаційна влада Сєвєродонецька все частіше вихваляється перед журналістами російських ЗМІ "досягненнями". Виявляється, тепер у місті є працюючі аптеки, в яких навіть є ліки, та лікарні, в яких навіть є лікарі, повідомляє Час Пік.

Місцеві любителі "руського миру" захлинаючись розповідають, як "життя стає кращим". Слухаючи їхні розповіді російські телеглядачі роблять висновок, що раніше аптеки та лікарні були для сєвєродончан дивиною...

По телевізору та у газетах показують "красиві картинки", наприклад, як медики сєвєродонецької Поліклініки №2 ведуть щоденний прийом.

оккупированный Северодонецк оккупированный Северодонецк оккупированный Северодонецк оккупированный Северодонецк оккупированный Северодонецк оккупированный Северодонецк

Також у мережі з'явилася інформація, що в поліклініці "СПЗ" теж ведуть прийом лікарі. У коментарях зазначають, що серед них є місцеві, які залишилися в місті та погодилися працювати при окупантах.

оккупированный Северодонецк

І поки місцева "влада" вихваляється, а журналісти знімають "правдиві" сюжети, люди у мережі розповідають про реальний стан справ.

Ліки є, але їх якість викликає великі сумніви... Лікарі є, але потрапити до них нереально... Лікарні в місті працюють, але лікуватися доводиться їздити до Луганська... Направлення до лікарів у "столицю ЛНР" дають, але "немісцеві" там особливо нікому не потрібні...

новости соцсетей новости соцсетей ​​​​​​​новости соцсетей новости соцсетей

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк