17.07.2024, 18:16

Окупанти формують черговий список шахт на Донеччині під "прихватизацію"

Марина Гончар | Всі новини автора
вапар

Росіяни на тимчасово окупованих територіях продовжують мародерити будь-яке майно, до якого можуть дотягнутися. Зокрема, окупаційна "адміністрація" Донеччини почала формувати списки ще не закритих шахт, які невдовзі планують виставити на продаж.

Про це повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Згідно з даними, ці списки означають передачу майна наближеним до окупантів "структурам", які потім демонтують обладнання для його продажу як металолом. Така практика є частиною ширшої стратегії з так званої "переорієнтації економіки" регіону, яку оголошують окупаційні "органи". Це, зокрема, передбачає подальше закриття шахт, які зазвичай передаються у власність до клану кадировців, що неофіційно контролюють регіон.

Центр національного спротиву звертає увагу, що всі права власності, видані російськими маріонетковими "адміністраціями", не мають юридичної сили. Це означає, що будь-яка подальша приватизація або передача майна на окупованих територіях є незаконною і не буде визнана міжнародною спільнотою.

Таким чином, ситуація з незаконною приватизацією та демонтажем шахт на окупованих територіях є частиною ширшої проблеми мародерства та порушення прав власності, що відбувається під контролем російських окупаційних сил. Місцеве населення залишається без засобів для існування, а інфраструктура регіону продовжує деградувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі тимчасово окупованого Рубіжного Луганської області, після приходу "руського миру", не отримали жодної допомоги з відновлення будинків від місцевої "влади". Якщо в інших населених пунктах принаймні приїздять гастролери-будівники, які проводять показові ремонти в рамках пропаганди, то в Рубіжному їх так і не з'явилось.

Читайте також: 

В окупованому Луганську планують будівництво нових багатоповерхівок: для кого будують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк