17.07.2024, 19:27

Окупанти демонтували пам'ятники Жертвам сталінських репресій та Жертвам голодомору у Луганську

Марина Гончар | Всі новини автора
смроро

17 липня у тимчасово окупованому Луганську сталися події, що викликали обурення серед української громадськості. В сквері Пам'яті було демонтовано пам'ятники жертвам сталінських репресій та жертвам Голодомору.

Про це повідомило місцеве проросійське видання, передає Час Пік.

Окупаційна влада міста заявила, що рішення про демонтаж було ухвалено депутатами міської ради після звернень від ветеранських організацій.

За твердженням окупантів, ці пам’ятники до окупації Луганська були "місцем паломництва" українських націоналістів та активістів "Просвіти".

Окупаційна адміністрація також зазначила, що ветерани вимагали знести пам’ятники, назвавши їх "фальшивкою", що "не має історичного значення" і нібито ображає почуття луганчан.

Мова йде про два кам’яні пам’ятні знаки, встановлені у парку Дружби в центрі міста. На обох були зображені стилізовані хрести, що символізують пам'ять про жертв тих жахливих подій. Ці пам’ятники мали велике значення для українців, адже вони нагадували про трагічні сторінки історії, які не можна забувати.

Варто зазначити, що демонтаж подібних пам’ятників не є поодиноким випадком. Раніше схожі дії відбувалися в інших містах, захоплених Росією, зокрема в Донецьку та Маріуполі. Окупанти продовжують систематично знищувати історичні пам’ятки, які нагадують про українську національну ідентичність та трагедії, що сталися на території країни.

Демонтаж пам'ятників у Луганську є черговим кроком у спробах окупантів знищити історичну пам’ять та культурну спадщину України. Це викликає занепокоєння та обурення серед українців, які вбачають у цих діях спробу переписати історію та заперечити трагічні події, що сталися на території їхньої країни.

У публікації було використано матеріали Telegram-каналу ]]>"ТРИБУН". ]]>

Читайте також:

В окупованому Луганську планують будівництво нових багатоповерхівок: для кого будують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк