18.07.2024, 18:53

Росіяни позбавляють випускників шкіл Луганська шансів на вступ: подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
ваао

Дана ситуація у тимчасово окупованому Луганську склалася "завдяки" абітурієнтам з сусідніх регіонів Росії.

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

Конкурс на престижні спеціальності у луганських вишах досягнув небувалих висот, змагаючись від 6 до 8 осіб на одне місце. Попит є високим не лише на бюджетні місця, але й на контрактні.

Ситуація склалася через пільгові умови вступу до вищих навчальних закладів для учасників "спеціальної військової операції" та членів їх родин та низькі ціни на контрактне навчання.

Росіяни активно подають документи до приймальних комісій шести луганських вишів, плануючи провести наступні п’ять років на Луганщині.

Таким чином, окупаційна влада продовжує політику культурної асиміляції мешканців тимчасово окупованих територій і посилення зв'язків з регіонами Російської Федерації.

Цього року два найбільші луганські університети набрали понад 16 тисяч абітурієнтів.

Згідно з даними, майже половину абітурієнтів луганських вишів становлять випускники з Росії, зокрема з Ростовської, Білгородської, Воронезької, Курської областей, а також у меншій мірі з республік Поволжя.

Таким чином, наплив російських абітурієнтів створює значну конкуренцію для місцевих випускників, обмежуючи їхні можливості для вступу на бюджетні місця. Ця ситуація викликає занепокоєння серед жителів "звільненого" Луганська.

У публікації було використано матеріали з видання ]]>"Фарватер.Схід"]]>.

Читайте також:

У мережі показали, як виглядає місце відпочинку у Рубіжному - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк