21.07.2024, 13:26

Подачу води до Донецька з РФ зупинено, - ЦНС

водоснабжение

У тимчасово окупований Донецьк зупинено подачу води. Причиною стало знеструмлення. На відновлення подачі води можуть знадобитися місяці.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Політика Кремля продовжує позбавляти води мешканців Донецької агломерації. Збудований окупантами водопровід Дон-Донбас не працює", - йдеться у повідомленні.

У донеччан вже тривалий час спостерігаються перебої з постачанням води, оскільки водопровід Сіверський Донець - Донбас не функціонує через бойові дії. Для вирішення проблеми росіяни два роки будували водопровід із Дону. Однак його потужності не вистачило, щоби вирішити проблему водопостачання Донецька. Вода подавалася за графіками.

Нині ж, через відключення світла в РФ, насосні станції нового каналу вийшли з ладу - водогін зупинився повністю.На ремонт потрібні місяці. Ситуація з водопостачанням на окупованих територіях продовжує погіршуватись, що є порушенням міжнародного права.

"Згідно з міжнародним правом саме на окупанта лягає відповідальність за забезпечення життєдіяльності на захоплених територіях", - зазначають у ЦНС.

Читайте також: Гроші змусять повернути: чому ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного можуть потрапити під суд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк