21.07.2024, 19:58

У Києві обірвався трос канатної дороги над Дніпром: рятувальники шукають хлопця

Марина Гончар | Всі новини автора
київ

Сьогодні, 21 липня у Києві сталася трагічна подія: обірвався трос канатної дороги над Дніпром. Внаслідок аварії 20-річний хлопець впав у річку. Рятувальники активно шукають зниклого.

Київська міська прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону. За словами представників Офісу генпрокурора, прокурори зверталися до Господарського суду Києва з позовом, щоб визнати незаконним і скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради від 11 січня 2021 року, передає Час Пік.

Це розпорядження визначало переможця інвестиційного конкурсу - компанію без досвіду реалізації таких проєктів та експлуатації атракціонів подібного типу, з огляду на їхню потенційну небезпеку для життя та здоров’я.

У справі відповідачами виступали Виконавчий орган КМДА, КП ПЛЕСО та компанія-переможець конкурсу. Однак, рішенням Господарського суду Києва від 2 грудня 2021 року, яке залишили в силі Північний апеляційний господарський суд (16 червня 2022 року) та Верховний суд (14 вересня 2022 року), у задоволенні позову відмовлено. Суд не погодився з позицією прокуратури, що канатна дорога через Дніпро є атракціоном підвищеної небезпеки.

Деталі трагедії

Інцидент стався близько 14:00, коли хлопець саме спускався по канатній дорозі. Свідки події відразу кинулися витягати трос з води, але, на жаль, хлопця знайти не вдалося. Зазначається, що у нього не було страхування та екіпірування, що могло б значно полегшити порятунок.

Наслідки та реакція

Через аварію на атракціоні на Набережному шосе було ускладнено рух транспорту. Спочатку повідомлялося, що у воду впала дівчина, але пізніше з'ясувалося, що постраждалим є 20 річний хлопець з Вінниці, який приїхав на відпочинок до Києва.

У соціальних мережах почали поширювати фотографії, які нібито підтверджували знайдене тіло хлопця, але офіційного підтвердження не було. Пізніше з’ясувалося, що ці фото були зроблені ще у 2021 році, коли на берег Труханового острова витягнули потопельника.

Цей трагічний інцидент викликав значний резонанс у суспільстві та знову привернув увагу до безпеки атракціонів у місті. Міська влада та правоохоронні органи повинні провести ретельне розслідування, щоб з’ясувати причини аварії та вжити заходів для запобігання подібним трагедіям у майбутньому.

Читайте також: Активність ворога на Харківському та Куп’янському напрямках: що кажуть у Генштабі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк