24.07.2024, 13:26

Екологи оцінили збитки від липневих лісових пожеж на Луганщині

лесной пожар

Пожежі, які вирували на окупованій території Луганської області у липні, завдали збитків навколишньому середовищу на десятки мільярдів гривень.

Про це ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

Державна екологічна інспекція у Луганській області продовжує фіксувати факти забруднення росіянами атмосферного повітря внаслідок лісових пожеж. Тільки в липні збитки, завдані навколишньому середовищу, оцінюються у понад 35 млрд гривень.

"У липні в результаті масштабних пожеж у двох лісових масивах площею понад 4,5 тис. га та понад 870 га на території Сєвєродонецького району в атмосферне повітря потрапило понад 3,6 мільйона тонн забруднюючих речовин, у зв'язку з чим заподіяні навколишньому середовищу області збитки склали понад 36,5 мільярда гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, станом на 12 липня 2024 року, загальні збитки, завдані російською армією навколишньому середовищу Луганської області, складають понад 500 млрд гривень. Найбільшої шкоди завдає засмічення земель.

Читайте також: Безкоштовне повернення додому та допомога з вивезенням речей: про які права мають знати ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк