25.07.2024, 16:03

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
паро

У Дніпрі затримано 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавця Ірини Фаріон.

Цю інформацію підтвердив президент України Володимир Зеленський через свою сторінку в ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко щойно доповів мені про затримання особи, яка підозрюється у вбивстві Ірини Фаріон", – повідомив Зеленський.

За словами президента, операція з затримання підозрюваного виявилася надзвичайно складною.

"На розслідуванні цього злочину працювали сотні спеціалістів з Національної поліції України, СБУ та інших служб. Я щиро вдячний кожному, хто доклав зусиль для розкриття цього випадку і наближення до істини", – зазначив він.

Зеленський також повідомив, що затриманим є 18-річний хлопець з Дніпра.

"Зараз тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Я доручив міністру внутрішніх справ надати суспільству всі деталі цього справи", – додав президент.

Міністр внутрішніх справ Ігор ]]>Клименко ]]>розповів, що є достатні докази для підтвердження того, що саме затриманий стріляв у мовознавицю.

"Після 139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів та інших поліцейських служб, ми змогли вистежити підозрюваного. Перевіряючи кожен куточок по маршруту стрільця і обшукавши близько 100 гектарів лісу, ми змогли ідентифікувати його. Смарт-камери відеоспостереження зафіксували його пересування", – пояснив Клименко.

Голова МВС підкреслив, що процес ідентифікації та затримання злочинця вимагав великої точності та професіоналізму, щоб уникнути будь-яких помилок.

"Підозрюваний є 18-річним жителем Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Наразі він перебуває під вартою", – додав Клименко.

Він також зазначив, що на даний момент слідство схиляється до думки, що стрілець міг бути лише виконавцем, а за іншими аспектами розслідування ще тривають роботи.

Нагадаємо, що у Львові стріляли у скандально відому професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Вона отримала вогнепальне поранення у скроню і зараз перебуває у лікарні у тяжкому стані. Це сталося на вулиці Масарика. Зловмисник стріляв у громадську діячку - проводиться спеціальна поліцейська операція для його затримання.

Як повідомлялось раніше, Національна поліція України оголосила у розшук чоловіка, який може бути причетний до вбивства мовознавиці, докторки філологічних наук, професорки, політичної та громадської діячки Ірини Фаріон.

Читайте також:

ЗС РФ почало масово перекидати техніку ближче до Керченського мосту: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк