28.07.2024, 10:54

"Документ" не працює: що не так із медичним страхуванням на окупованій Луганщині

медицинский полис

На тимчасово окупованій території Луганської області отримати медичні послуги без російського паспорта неможливо, але його наявність нічого не гарантує.

Про ситуацію з наданням медичних послуг у регіоні ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

Мешканців окупованої Луганщини раніше змушували отримувати поліс обов'язкового медичного страхування. Оформити його можна було лише за наявності російського паспорта. Однак, як виявилося згодом, поліс лише ускладнює отримання медичних послуг цивільним населенням.

"Медичним працівникам заборонили приймати хворих, які не мають цього папірця на страхування. Втім, коли випадок не обмежується прийомом у терапевта або вузького спеціаліста, а, наприклад, потрібно лікуватися у стаціонарі, виявляється, що страховка не діє на території так званої "ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, якщо людина, яка має медичний поліс, захворіє - платити за процедури та препарати вона буде змушена самостійно.

Читайте також: Безкоштовне повернення додому та допомога з вивезенням речей: про які права мають знати ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк