29.07.2024, 19:46

На окупованій Херсонщині вода непридатна для використання, - ЦНС

колодец

Російська окупація негативно позначається на стані екології, зокрема, у Херсонській області, де воду не можна використовувати навіть для побутових потреб.

Про це ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Ситуація з водозабезпеченням на тимчасово окупованих територіях України вже давно вийшла з-під контролю окупантів. Їхня злочинна діяльність проявляється не лише у руйнуванні українських міст та вбивствах мирного населення, а й у неприпустимому ставленні до екології", - йдеться у повідомленні.

Так, на тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни самі визнають, що стан місцевих водойм критично небезпечний. Вода з місцевих водойм непридатна не тільки для вживання, але навіть для побутових чи сільськогосподарських потреб. Купатися в ній також не можна.

"Лабораторні аналізи якості води у водоймах Нижніх Сирогоз, Первопокровки, Верхніх Сирогоз та Новоолександрівки показали незадовільні результати, що становлять загрозу здоров'ю громадян", - зазначають у ЦНС.

Читайте також: Безкоштовне повернення додому та допомога з вивезенням речей: про які права мають знати ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк