31.07.2024, 11:37

Окупанти придумали для Лисичанська новий герб та прапор

Оккупанты придумали для Лисичанска новый герб и флаг

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що затверджено "положення" про офіційні символи (герб і прапор) "муніципального утворення міського округу місто Лисичанськ ЛНР".

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що "рада міста" проголосувала за нові "офіційні символи муніципального округу" - герб та прапор, передає Час Пік.

оккупанты придумали новый герб Лисичанска

"Лисичанськ є одним з найстаріших міст Донбасу (заснований у 1710 році); його історія нерозривно пов'язана з селищем при кам'яновугільному руднику та першою шахтою Донбасу, відкритою в 1796 році. Вугільну промисловість у гербі символізує чорний камінь (скеля).

Лисиця в гербі є гласною фігурою і позначає назву міста. За однією з версій, місто виникло як селище при руднику, розташованому в Лисичій балці", - йдеться у поясненні до нового "герба".

Російські окупанти знищують чи переробляють все, що пов'язане у місті з Україною. При цьому, місцевим жителям активно "стирають" пам'ять про Україну, починаючи "обробляти" дітей з дошкільного віку.

Не могли вони залишити й українську символіку. При цьому створити щось нове не вийшло, вони просто "злизали" з оригіналу, переробивши на свій лад. Багато хто в коментарях до "російської творчості" відзначив, що раніше герб виглядав солідніше й краще...

герб Лисичанска

Читайте також:

Хроніка звільнення "трикутника", або Як звільняли Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне 10 років тому

"Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Жителям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного спишуть частину платежів за світло та газ? Хто потрапив до категорії "щасливчиків"?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк