01.08.2024, 08:18

Допомагає російським військовим: На Луганщині мешканці Привілля повідомлено про підозру у пособництві окупантам

Жительнице Приволья сообщено о подозрении в пособничестве оккупантам

У місті Привілля на Луганщині люди продовжують виживати у нелюдських умовах. У містах немає ані світла, ані води, газ – в окремих будинках, жодних відновлювальних робіт не ведеться. Місто просто вмирає. Але навіть у такій ситуації знаходяться місцеві жителі, які активно допомагають окупантам.

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру мешканці Привілля у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), повідомляє Час Пік з посиланням на обласну прокуратуру.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ проросійськи налаштована мешканка Привілля почала співпрацювати з окупаційною владою. Вона працевлаштувалась до Лисичанського місцевого осередку політичної партії "Єдина Росія".

"Фігурантка організовувала збір та передачу матеріальної допомоги збройним силам РФ та НЗФ так званої "ЛНР", які ведуть бойові дії проти українських військових. Серед переданого: теплий одяг, продукти харчування, окопні свічки, газові балони та пічки.

Також жінка займається залученням нових "волонтерів" з числа місцевих мешканців. Роздає "гуманітарну допомогу" військовим підрозділам РФ, які базуються на території міста", - повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Вирішується питання щодо оголошення її у розшук та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, місто Привілля входить до складу Лисичанської міськради, проте на відміну від Лисичанська, де окупанти створюють ілюзію відновлення, у Привіллі люди продовжують виживати в нелюдських умовах. У мережі з'явилося свіже відео з Привілля.

"Понад два роки Привілля і Новодружеськ, що поряд з Лисичанськом, знеструмлені. Окупанти там нічого не лагодять. Відсутнє у цих містах і централізоване водопостачання. Воду низької якості туди доставляють на тракторі. Підвезення - нерегулярні. Запасаються ті, хто першим встиг набрати. Під час літньої спеки ця проблема тільки посилилася", - повідомили у Луганській ОВА.

прокуратура Луганской области

Читайте також:

"Знають не всі": Чому ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного потрібно оформити статус "дитина війни"

Компенсація за знищене житло: Хто з ВПО Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримає гроші в першу чергу?

Жителям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного спишуть частину платежів за світло та газ? Хто потрапив до категорії "щасливчиків"?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк