01.08.2024, 20:53

Організував інтернет-видання та став "військором": "главреду" з Лисичанська повідомлено про підозру

сми лисичанск

Про підозру повідомлено мешканцю Лисичанська, який організував проросійське пропагандистське інтернет-видання та став його "головним редактором".

Подробиці ]]>повідомляє]]> прокуратура Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

Восени 2020 року чоловік зареєстрував інтернет-газету "Наш Донбас", ставши одночасно "головним редактором" цього видання. Під його "головуванням" випускаються матеріали антиукраїнського характеру, які дискредитують українську владу.

Крім того, підозрюваний з початком повномасштабного російського вторгнення "перекваліфікувався" у так званого "військора". Він активно створює інформаційний контент на підтримку держави-агресора та поширює його в ефірах телевізійних програм, соціальних мережах та місцевих телеканалах у Луганській області. На відео - висловлюється на підтримку так званої "СВО", доносить до глядачів спотворену інформацію про події на фронті та територію псевдореспубліки. На даний момент медіа продовжує діяти на захопленій частині Луганщини.

За даними слідства, підозрюваний підтримував РФ ще з 2014 року.

Наразі вирішується питання про оголошення його у розшук обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Як потрапити до Лисичанська зараз: хто з містян став "небажаним" та чи можна обійтися без "офіційного дозволу"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк