02.08.2024, 12:31

Зарплатна криза в окупованих містах: будівельники Сєвєродонецька та Рубіжного залишаються без грошей

Оксана Мовчан | Всі новини автора
аврарр

У містах Рубіжне та Сєвєродонецьк Луганської області, які перебувають під окупацією, загострюється проблема із виплатою заробітної плати будівникам.

Про це повідомляє Луганська ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

Місцеві підрядники все частіше не розраховуються з робітниками, що викликає серйозне невдоволення серед трудового населення.

У багатьох випадках обіцяні заробітні плати затримують на декілька місяців. Ті, хто все ж отримують оплату, часто змушені чекати довго, а інколи взагалі залишаються без грошей. Це стосується як місцевих мешканців, які працюють на будівництвах, так і працівників, що приїхали з Росії в надії заробити.

Ситуацію ускладнює відсутність можливості скаржитися. У прифронтових містах мобільний зв’язок часто вимкнено, що позбавляє людей можливості комунікувати і висловлювати своє невдоволення.

Окупаційні адміністрації Рубіжного та Сєвєродонецька знають про цю проблему, але не втручаються у ситуацію.

Ця бездіяльність призводить до ще більшого загострення ситуації, деякі з заробітчан залишають свої робочі місця. Таким чином, проблема невиплати заробітної плати стає все більш актуальною і потребує негайного вирішення. 

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Луганської області запроваджено нові правила, згідно з якими чоловіків позбавлятимуть російського громадянства за непостановку на військовий облік.

Читайте також:

"Третій рік без світла": реакція мешканців Лисичанська на хибні звіти окупантів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк