03.08.2024, 11:46

У лікарнях окупованого Старобільська гостра нестача вузьких спеціалістів та медперсоналу - ЛОВА

оккупированный Старобельск

В окупованому Старобільську скоро нікому буде лікувати людей. Спостерігається гостра нестача вузьких спеціалістів, середнього та молодшого медичного персоналу. Всім хворим доведеться їздити до Луганська, де "столичні" лікарі не дуже раді "понаїхавшим" з прифронтових міст.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну російська армія безперервними обстрілами свідомо руйнувала медичну інфраструктуру у прифронтових населених пунктах Луганщини. Більшість кваліфікованих медичних працівників залишили міста перед окупацією. Тепер у "звільнених" містах неможливо отримати якісне лікування, повідомляє Час Пік.

З того часу, як у прифронтові міста прийшов "руський мир", місцеві жителі не можуть вільно придбати потрібні ліки та отримати якісну медичну допомогу. Професійні консультації лікарів різних спеціалізацій на місцях та обладнані карети швидкої допомоги з кваліфікованим медперсоналом залишилися в минулому.

Тепер хворим по допомогу доводиться їздити до Луганська та Старобільська. Бригади лікарів з РФ, які наїздами бувають на Луганщині, особливо погоди не роблять, оскільки встигають лише оглянути хворих та виписати якісь ліки - самим лікуванням пацієнтів їм займатися ніколи...

Окупаційна влада визнає, що ситуація з нестачею лікарів склалася катастрофічна. Вирішувати проблему збираються за допомогою програми "Земський лікар". Спеціалістам, які погодяться відпрацювати у прифронтових містах на повній ставці не менше п'яти років, обіцяють компенсаційну виплату у розмірі 1 млн рублів. На роботу заманюють не лише місцевих, тих, хто бажає переселитися до "звільнених" регіонів, шукають по всій РФ.

Але, мабуть, щось пішло не так... Навіть у Старобільську, куди спочатку посилали хворих на консультацію, тепер ситуація з лікарями близька до критичної. Про це ]]>повідомляє ]]>Луганська ОВА.

"У Старобільську ситуація з лікарями близька до критичної. Не вистачає терапевтів, педіатрів, медичних сестер, вузьких спеціалістів – хірургів, гінекологів, реаніматологів, інфекціоністів, травматологів. Обіцяних росіянами доплат медики району так і не дочекалися. Більш-менш фахову допомогу можна отримати лише в Луганську. Або чекати на гастролерів з РФ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

"Знають не всі": Чому ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного потрібно оформити статус "дитина війни"

Компенсація за знищене житло: Хто з ВПО Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримає гроші в першу чергу?

Жителям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного спишуть частину платежів за світло та газ? Хто потрапив до категорії "щасливчиків"?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк