03.08.2024, 20:36

Росіяни планують збільшувати масштаби вивезення українського зерна з ТОТ, - ЦНС

порт мариуполь

Росіяни планують збільшити темпи пограбування тимчасово окупованих територій України, зокрема, використовуючи потужності Маріупольського та Бердянського портів.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

Російські загарбники масштабують потужності Маріупольського та Бердянського морських портів з метою наростити кількість вивезення з тимчасово окупованих територій сільгосппродукції та інших товарів. Крім того, вивезенню підлягає "металобрухт", під яким росіяни мають на увазі обладнання металургійних підприємств, яке ще не було переправлене на територію РФ.

"За час жнив 2024 року на тимчасово окупованій Херсонщині вже зібрали понад 1,3 млн тонн зернових та зернобобових культур. Більшу частину зібраного ворог планує відправити за межі ТОТ України. З початку року і до липня окупанти організували понад 15 таких "рейсів" з українським зерном з ТОТ України до Росії з порту Маріуполя", - зазначають у ЦНС.

Нагадаємо, в ЦНС раніше вже повідомляли про те, що росіяни збільшують потужність Маріупольського порту до 4,8 млн тонн, щоб вивозити сільгосппродукцію з регіону.

Читайте також: Комусь із Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного пощастить? Житлом збираються забезпечити кілька тисяч ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк