07.08.2024, 21:36

На Донеччині евакуюють дітей із майже 30 населених пунктів

эвакуация детей

У Донецькій області відбувається евакуація дітей із 28 населених пунктів через ситуацію з безпекою. Понад 370 сімей із дітьми вже вдалося вивезти.

Про це ]]>повідомляє]]> Міністерство внутрішніх справ України у Telegram, передає Час Пік.

"До евакуації з Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних громад залучено 20 евакуаційних груп поліції та ДСНС. Серед них: "Білі ангели", парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, представники військових адміністрацій. Виїзд дітей відбувається виключно на броньованому транспорті із забезпеченням спеціального захисту - шоломів та бронежилетів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, евакуація дітей відбувається виключно за згодою батьків або інших законних представників і за супроводу хоча б одного з батьків (це право можна передати іншому родичу або органам опіки).

"За минулу добу з небезпечних територій виїхали 372 сім'ї із 481 дитиною. Загалом підлягають евакуації 2462 сім'ї із 3903 дітьми", - додали в МВС.

Читайте також: Комусь із Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного пощастить? Житлом збираються забезпечити кілька тисяч ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк