08.08.2024, 18:55

ТОТ Луганщини відвідали праворадикальні маргінали з Італії, - ЦНС

Оксана Мовчан | Всі новини автора
рпо

Російська пропаганда продовжує активно використовувати різні методи для створення ілюзії міжнародної підтримки своєї політики, яка порушує всі норми гуманності та права.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Один з таких методів – залучення маргінальних фігур з країн Заходу, яких використовують як інструмент для поширення прокремлівських наративів. Цього разу на тимчасово окуповану Луганщину прибули представники праворадикальних угрупувань з Італії, що свідчить про спроби Кремля легітимізувати свої дії за допомогою подібних "візитів".

До Луганська приїхала група ультраправих активістів, серед яких особливо вирізняється фашист і фанат футбольного клубу "Луккезе" (команда нижчого дивізіону італійського футболу) Андреа Пальмері. Він неодноразово потрапляв у поле зору за свою агресивну ідеологію та антидемократичні погляди. Разом із ним на територію Луганщини прибули його "колеги" Лоренцо Берті та Антоніо Гардільяно – також відомі своїми праворадикальними переконаннями.

Ця група італійських радикалів, виступаючи від імені "народу Італії", заявила про свою підтримку агресивних дій Росії в Україні. Вони провели зустріч з представниками фейкової футбольної команди "Зоря", яку російська пропаганда використовує для створення образу нормальності на окупованих територіях. Під час цієї зустрічі італійці передали місцевим гравцям амуніцію для гри у футбол, намагаючись таким чином створити враження, що спорт на окупованих територіях продовжує розвиватися.

Цей візит італійських маргіналів показує, наскільки цинічними є дії Кремля. Вони спочатку розв'язали війну, знищили спорт і інфраструктуру в регіоні, а тепер, під прикриттям "денацифікації", привозять до окупованих територій фашистів, щоб ті символічно подарували місцевим гравцям м'яч та бутси. Це яскраво демонструє справжні реалії так званого "руського миру", де замість відновлення життя і справедливості, насаджуються ті ж самі ідеї, які призвели до страждань та руйнування.

Читайте також:

"Що за беззаконня?": Мешканці окупованої Луганщини обурені "віджимом" житла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк