10.08.2024, 12:24

Удар по ТЦ у Костянтинівці: серед загиблих ідентифікували двох дітей

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апп

9 серпня 2024 року російські війська завдали чергового удару по цивільних об’єктах в Україні, цього разу атакувавши торговельний центр у місті Костянтинівка, Донецької області. Внаслідок ракетного обстрілу, спрямованого на супермаркет, загинуло щонайменше 14 осіб, серед яких і двоє дітей.

Про це повідомляє ]]>Донецька обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

За офіційною інформацією, російські військові застосували ракету Х-38, яка влучила в місцевий торговельний центр, де розташовані продовольчі та господарські магазини. Масштаб руйнувань вразив навіть рятувальників, які негайно прибули на місце трагедії.

У перші години після удару було важко встановити точну кількість загиблих, адже пошуково-рятувальні роботи продовжувались усю ніч. Станом на ранок 10 серпня, у Костянтинівці ідентифікували тіла двох загиблих дітей — це дівчатка віком 9 та 11 років. 

Зараз тривають експертизи з метою встановлення осіб ще шести загиблих, серед яких, можливо, є ще одна дитина. Рятувальні та слідчі роботи не припиняються, і кількість постраждалих може ще збільшитись, адже багато людей отримали поранення різного ступеня важкості — станом на цей момент поранено 43 людини.

Прокуратура активно займається документуванням воєнних злочинів, скоєних окупантами. Збір доказів, свідчень та інші процесуальні дії ведуться з метою притягнення винних до відповідальності за жорстокі дії проти мирного населення.

Цей трагічний випадок вчергове підкреслює жахіття війни, яку Росія продовжує вести на території України, і наголошує на важливості міжнародного втручання та правосуддя для захисту невинних життів.

Нагадаємо, що журналіст Денис Казанський прокоментував цю трагедію у своєму ТГ-каналі, зазначивши, що російська армія намагається компенсувати свої поразки на фронті терористичними атаками мирним жителям Донбасу. Він підкреслив цинізм і жорстокість цих дій, наголосивши, що російські війська фактично мстять тим людям, яких нібито "звільняють".

Читайте також:

Окупанти заявили про плани відновити "візитівку" Сєвєродонецька - Льодовий палац спорту

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк