10.08.2024, 11:56

Окупанти заявили про плани відновити "візитівку" Сєвєродонецька - Льодовий палац спорту

Северодонецк, Ледовый дворец спорта

Окупаційна влада Сєвєродонецька заявила, що "опрацьовано трирічний майстер-план", до якого включено усі будівельні об'єкти, що знаходяться на території міста. Зокрема, у "документ" внесли Льодовий Палац.

На Луганщині російські окупанти за кілька місяців нещадними обстрілами знищили молодий український Сєвєродонецьк. Тепер вони влаштовують "показове відновлення", вихваляючись кожним новим відкритим магазином або пофарбованим будинком, повідомляє Час Пік.

Гауляйтер Сєвєродонецька Микола Моргунов поділився "грандіозними" планами щодо відновлення зруйнованого міста. За його словами, "за ініціативою заступника голови уряду РФ Марата Хуснулліна опрацьовано трирічний майстер-план", куди включено всі будівельні об'єкти, що знаходяться на території Сєвєродонецька.

Окупанти планують розгорнути "нові масштабні будмайданчики" на території міста.

"Я вірю, що обов'язково буде відновлено ДК Хіміків, сєвєродонецький музичний коледж, музична школа...

У 2026 році ми плануємо розпочати відновлення нашого Льодового Палацу, візитівки Сєвєродонецька", - заявив Моргунов.

Яка "шляхетність"! Спочатку безжально знищили, пограбували й стерли з лиця землі, а тепер "самовіддано відновлюють"... На камеру... Для "правдивих" російських новин...

У мережі показали, як виглядає сьогодні Льодовий палац спорту, який по праву вважався однією з визначних пам'яток Сєвєродонецька. Його було зруйновано ворожими обстрілами на початку червня 2022 року.

Відкриття Льодового палацу спорту відбулося 5 травня 1975 року. Сєвєродонецький Льодовий палац став найбільшою спорудою подібного типу в Україні та третьою в СРСР.

Тут проводилися змагання з хокею, волейболу, фігурного катання. Працювали спортивні секції з хокею та фігурного катання. Сюди приїжджали для участі у змаганнях спортсмени з усіх союзних республік СРСР, а також Чехословаччини, Угорщини, Польщі, Німеччини, Італії, Канади, США, Греції, Ізраїлю... Спортивно-концертний комплекс було розраховано на 5 тис. глядачів. Наприкінці 80-х та у 90-ті роки тут виступали всі зірки СРСР, а на концерти приїжджали з усіх куточків Луганщини та сусідніх областей...

Минуло майже два роки. Завали, іржавий металобрухт, сміття, руїни - ось на що перетворилася одна з визначних пам'яток Сєвєродонецька з приходом "руського миру". Льодовому палацу спорту так й не судилося відзначити 50-річний ювілей.

Читайте також: "Не позбавляйте нас віри": Як одне рішення чиновників може перевернути життя переселенців з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте ще: Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк