11.08.2024, 14:25

Ідентифікацію тіл внаслідок удару по Костянтинівці завершено: загинуло 14 осіб, серед яких - троє дітей

апапрп

Внаслідок ракетного удару, здійсненого російськими військовими по торговельному центру в місті Костянтинівка, Донецької області, 9 серпня, завершено процес ідентифікації тіл загиблих. Криміналісти встановили особи всіх жертв цього трагічного інциденту.

Про це в Telegram повідомила пресслужба ]]>Офісу генпрокурора України]]>, передає Час Пік.

Серед 14 загиблих – троє дітей: дівчатка віком 9, 11 та 16 років. Окрім загиблих, атака спричинила поранення 44 людей. Ця подія вкотре підкреслює жорстокість і безжалісність дій Росії на території України, особливо стосовно мирного населення.

За даними слідства, удар був нанесений по густонаселеному районі, де знаходився торговельний центр, що в момент атаки був заповнений людьми. Серед загиблих і поранених багато жінок, дітей та літніх людей. Наслідки цієї атаки стали ще одним важким ударом для родин, які втратили близьких, а також для всієї України.

Досудове розслідування цього злочину здійснюється під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури. Справа розслідується за фактом порушення законів та звичаїв війни, що підпадає під частину 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

Цей випадок став черговим прикладом цілеспрямованих атак на цивільні об'єкти, що прямо суперечить міжнародному гуманітарному праву. Українська сторона продовжує збирати докази воєнних злочинів Росії, щоб притягнути винних до відповідальності на міжнародному рівні.

Українське суспільство залишається в жалобі за загиблими, але водночас сповнене рішучості боротися за справедливість і притягнути до відповідальності всіх, хто причетний до цих звірств.

Як повідомлялось раніше, за офіційною інформацією, російські військові застосували ракету Х-38, яка влучила в місцевий торговельний центр, де розташовані продовольчі та господарські магазини. Масштаб руйнувань вразив навіть рятувальників, які негайно прибули на місце трагедії.

Читайте також:

Обіцянки без змін: В ОВА розповіли про ситуацію в окупованому Лисичанську на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк